Over Ons 

Een echtpaar bestaande uit een ingenieur (Universiteit van Bath) en een architect (TU Delft) / lobbyist,  ontsnapte de "ratrace" en verhuisde naar het platteland in Frankrijk. We raakten betrokken bij activiteiten op het gebied van dierenwelzijn en runnen een vereniging voor de bescherming van dieren (NALA 85480 - Nos Amis Les Animaux 85480), voornamelijk zwerfkatten. Een bezoek aan een kippenboerderij resulteerde tot het stoppen van het eten van vlees en uiteindelijk werden we veganist.

In de tussentijd hebben we via contacten op het gebied van de dierenbescherming meer geleerd over hoe dieren worden uitgebuit en de wreedheid die hen wordt aangedaan. Frankrijk staat bijvoorbeeld nog steeds stierengevechten en hanengevechten toe onder het mom van traditie en dit  maakt het ook mogelijk dat ganzen en eenden nog steeds worden gedwangvoerd  voor de produktie van "foie gras".

Het ontmoeten van dierenactivisten die ook vlees aten deed ons vragen stellen waarom sommige dieren meer bescherming verdienden en kregen dan anderen. We vonden het vreemd dat mensen die huisdieren hebben zichzelf als dierliefhebbers beschouwen, maar hoewel ze hun huisdieren koesteren hebben ze geen bezwaar tegen het eten van een dier van een andere soort.

Toen we de vereniging runden, "redden" we zo'n 50 dieren per jaar. Maar het was heel zwaar werk: mensen belden ons op alle uren van de dag en eisten directe oplossingen, anderen maakten afspraken en kwamen dan niet opdagen, beloften zouden worden verbroken enz. Er is een Frans gezegde dat zegt: "Bedenk hoe stom de gemiddelde persoon is. .. en dan beseffen dat de helft van hen zelfs nog dommer is dan dat! "en dat hebben we op een harde manier geleerd!

Aan de andere kant was er een gevoel van voldoening toen een dier werd gered en in een nieuw, liefdevol huis werd geplaatst. We ontmoetten ook een groot aantal prachtige mensen die echt van dieren houden en we hebben veel geleerd over de dierenbeschermingskwesties in Frankrijk. 

Zoals hierboven vermeld, zijn we vegan geworden, waardoor we ongeveer 200 dieren per jaar besparen. Tussen ons is dat acht keer meer dan dat we bijna fulltime voor de vereniging in één jaar redden. Dat besef overtuigde ons om deze website op te zetten: als het slechts één persoon per jaar op het pad van vegetarisme of veganisme zet, dan is het efficiënter dan ons werk voor de vereniging Nala.

Sommige vegetariërs en veganisten nemen een heiliger dan jij houding aan en kijken neer op "minder verlichte" mensen. We vinden deze houding elitair, exclusief, extremistisch en feitelijk zelfs speciestisch.  Er was een tijd dat wij ook geen veganist waren, dus we weten dat we niet perfect zijn, daarom verwachten we geen perfectie bij anderen. Bovendien is het gemakkelijker om dingen met mensen te bespreken als je het vriendelijk houdt. Neemt niet weg dat het dierenleed dat we zien soms zo groot is dat we er wel aandacht aan willen blijven besteden en erover moeten blijven praten. Meer hierover op:
 
Wil je meer over ons weten kijk dan op:


NB Onze blogs en nieuwspagina's zijn voornamelijk engelstalig 
Voor vragen kunt U een e-mail sturen naar 
Laten we verder gaan met onze definitie van Anti-Speciesisme 
Nigel schreef de meeste verhalen
Marit nam de meeste foto's en maakte deze website


Foto's gemaakt door Catherine Guilhou